Hogyan veszíthetjük el könnyen a séfeket?
2015. augusztus 31. írta: KKVIC

Hogyan veszíthetjük el könnyen a séfeket?

A vendéglátóiparban alapvető fontosságú a séfek és a beszállítók közötti szoros együttműködés, hiszen a minőségi alapanyaggal lehet leginkább garantálni, hogy a konyhákban magas színvonalú ételek készüljenek. Sajnos előfordulhat, hogy egy-egy alkalommal valamilyen hiba csúszik a rendszerbe, és a séfek nem azt kapják, amit várnak. Ez még nem a világ vége, emberből vagyunk, hibázhatunk, ráadásul sokszor nem is feltétlenül a beszállítón múlik minden. Ha azonban rendszeressé válik az elégedetlenség, akár meg is szakadhat az együttműködés.

 

shutterstock_252898591.jpg

 

De vajon mik azok, amik miatt a legkönnyebben elveszíthetjük a séfeket?

 

  • Rendszeres a gyenge minőségű alapanyagok szállítása. Ez elég egyértelmű, hiszen ahogy már említettük, az alapanyagon múlik az elkészített ételek színvonala. Ha ez nem felel meg a követelményeknek, a séfek más beszállító után fognak nézni.

 

  • Késés. A vendéglátóiparban a gyorsaság nagyon fontos, ezért a késve érkező alapanyagok hatalmas csúszást okozhatnak. Ha rendszeresen nem tudjuk időre leszállítani a kért termékeket, ne csodálkozzunk, ha a séfek nem tartanak majd igényt a szolgáltatásunkra.

 

  • Figyelmetlenség. A legtöbb ember nehezen tolerálja, ha több alkalommal is előfordul, hogy nem azt kapja, amit kért, vagy nem pontosan úgy, nem időre. A séfekkel ugyanez a helyzet: ha nem figyelünk oda eléggé arra, hogy miből mennyit kértek, milyen formában és mikorra, emiatt pedig rendszeresen hiba csúszik a kérés teljesítésébe, nem fogunk tudni hosszabb távon együtt dolgozni.

 

  • Nem figyelünk az igényeikre. Ha egy séf jelzi, hogy problémája van valamivel, vegyük komolyan a kritikát, és igyekezzünk tenni azért, hogy felszámoljuk a gondot. Ha ugyanis azt veszi észre, hogy nem foglalkozunk a visszajelzéseivel, könnyen mást kereshet, aki figyelembe veszi az igényeit.

 

  • Nem kommunikálunk. A kommunikáció az élet minden területén fontos. Ha nem vagyunk tisztában a pontos elvárásokkal, kérdezzünk! Ez pozitívan veszi majd ki magát, hiszen ezzel éreztethetjük, hogy figyelünk a másikra.

 

Ezt pedig a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha globálisan kommunikálunk a teljes piaccal. Egyszerűen, kényelmesen, gyorsan és hatékonyan! www.miseenplace.hu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sefparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr687747832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása