Így segíthetünk a beszállítónknak – és magunknak is
2015. szeptember 02. írta: KKVIC

Így segíthetünk a beszállítónknak – és magunknak is

A vendéglátóiparban egy alappillér a séfek és a beszállítók kapcsolata, ami azonban sajnos nem minden esetben felhőtlen. A probléma a legtöbb esetben a kommunikáció hiánya. Kicsit talán a felgyorsult, rohanó világunk hibája, hogy ha valami nem működik, nem megjavítani akarjuk, hanem eldobjuk, és keresünk helyette másikat. Ez azonban nem mindig működik.

 

Ez a tendencia a különböző emberi kapcsolatok területén is megfigyelhető, így a séfek és a beszállítók kapcsolatában is. Ha egy séf nem elégedett, általában új beszállító után néz, pedig az esetek többségében javítható lenne a helyzet, sőt, ha jobban belegondolunk, séfként az lenne az érdekünk, hogy megbízható, stabil beszállítóval dolgozzunk. Arra azonban kicsi az esély, hogy csak úgy találunk egy olyat, aki minden igényünknek azonnal megfelel majd – az ilyen kapcsolatokon bizony dolgozni kell!

 

shutterstock_215468302.jpg

 

Hogyan segíthetünk a beszállítóknak?

 

  • Fogalmazzuk meg világosan az igényeinket! A beszállítók nem gondolatolvasók, nem várhatjuk el, hogy maguktól kitalálják, mit szeretnénk. Minél pontosabban mondjuk el nekik, hogy mit várunk tőlük, annál valószínűbb, hogy maradéktalanul sikerül azt teljesíteniük, és annál elégedettebb lehet mindkét oldal.

 

  • Ha valami nem tetszik, szóljunk! Magunkban bosszankodni amiatt, hogy nem teljesültek az elvárásaink, teljesen fölösleges, nem célravezető. Inkább a beszállítóknak jelezzük, ha problémánk van, hogy változtathassanak rajta, mert csak így érhetünk el fejlődést. Az is fontos, hogy a megfelelő személynek jelezzük a gondot, annak, aki tenni is tud a megoldásért.

 

  • Használjuk a közösség erejét! Ha egy-egy beszállítóról a véleményünket egy közösségben osztjuk meg, általános javulást érhetünk el, mert nekik is a pozitív megítélés az érdekük, ahogy nekünk is! A kulturált véleménynyilvánítás és minősítés tehát közös érdek, amivel segíthetjük egymás munkáját. Mindezt egy olyan közösségben, ami kifejezetten a vendéglátóipar fejlődését szolgálja (miseenplace.hu).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sefparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr147748024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása